از درختان به عنوان نبض زمین و مایه حیات انسان نام برده میشود که آینده شهر و فرزندان ما را ساخته و به شهر هویت، زیبایی، اکسیژن و شادابی می بخشند. درختان در شهرهای آهنی و سیمانی امروزین نقش حائل بین انسان و محیط انسان ساخت را بازی میکنند. در چنین شرایطی رویکردهای اخلاق زیست پذیری و توسعه پایدار و همچنین حقوق شهروندی ایجاب می کند که مردم و بخصوص فعالان مدنی، فرهنگی و زیست محیطی در مقابل تخریب محیط زیست شهری حساسیت و موضع گیری جدیتری داشته باشند.
در روزهای اخیر شهرداری بانه در اقدامی عجولانه و غیرکارشناسی حدود 40 اصله درخت را در اصلی ترین و قدیمی ترین میدان دوره شهرسازی معاصر شهر بانه قطع نموده و تا به امروز از شفاف سازی و ارائه توجیهات لازم به شهروندان و ظاهرا شورای شهر بانه هم خودداری نموده است. این درحالیست که قطع درختان با هر انگیزهای باشد مورد تایید نیست و مصداق بارز گرفتن جان موجودی زنده است. از طرف دیگر بر اساس قوانین و مقررات مربوط به شهر و شهرداری، مطابق ماده 1 و 6 لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها با کسانی که اقدام به قطع غیرقانونی درختان کنند برخورد قانونی می شود که شامل جبران خسارت و پرداخت جریمه و یا حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال می باشد.
مشاهدات و بررسیها نشان میدهد که شهر بانه از کمبود سرانه فضای سبز( زیر 2 متر) و تغییر کاربری های گسترده فضای سبز و تخریب بزرگترین پارک شهر(دوکانان و پیرمراد) رنج می برد و این اولین باری نیست که شهرداری بانه اقدام به قطع درختان می کند بلکه در گذشته نه چندان دور هم شاهد قطع درختان در نقاط دیگر شهر بوده ایم که جای تأسف دارد.
واقعیت اینست که شهرداری از بودجه بیت المال و از جیب مردم هزینه نگهداری درختان و فضای سبز را پرداخت نموده و بعد از سالها زحمات کارگران و مهندسین خودش تیشه به ریشه تمامی تلاشهای این چندساله زده که در نوع خود عملی غیراخلاقی و دور از منطق و عقلانیت بوده مستوجب بازخواست و پاسخگویی می باشد. در این میان سکوت و بی تفاوتی دستگاههای نظارتی و متولی محیط زیست هم جای تامل دارد.
لذا بنیاد توسعه فرهنگی بانه(آشتی) ضمن محکومیت شدید عملکرد شهرداری بانه و شورای شهر بانه بعنوان متولیان اصلی میادین و فضاهای عمومی و همچنین نظارت ضعیف نهادهای دولتی همچون فرمانداری، سازمان محیط زیست و دادستانی شهرستان بانه بعنوان نهادهای نظارتی و مسئول در رابطه با قطع درختان میدان مروتی خواستار ورود استانداری کردستان و نهادهای نظارتی در قوه قضائیه و سازمان بازرسی کشور در رابطه با عاملان این جنایت بزرگ در حق ساختار، هویت شهری و زیستی شهروندان بانه ای و برخورد قانونی با تخلفات احتمالی و ندانم کاریهای مسئولان شهری در این زمینه هستیم باشد که دیگر شاهد چنین آسیب های جبران ناپذیری به موجودات زنده طبیعت نباشیم.
انجمن آشتی بانه
چهارم مردادماه 1402
آنچه در این مقاله میخوانید:
دیدگاه مشتریان
دیدگاهشما لغو پاسخ
منتخب سردبیر
انگ اجتماعی دروغین کانال نخوشخانه اثرات و پیامد های شبکه های اجتماعی در جامعه…
زمان مطالعه 2 دقیقه
نقش نهادهای مدنی در حکمرانی مطلوب و وضعیت آن در ایران جدیدا دولت چهاردهم…
زمان مطالعه 4 دقیقه
به مناسبت روز اول مهرماه، روز بازگشایی مدارس امسال دراول مهرماه باردیگر زنگ مدارس …
زمان مطالعه 2 دقیقه
فراگیری بازیهای تلگرامی از جملە همستر کامبت و پیامدهای منفی آن شرکت های…
زمان مطالعه 3 دقیقه
پاما از نزدیک به یک قرن پیش پرچم دار خرید و فروش کفش در…
زمان مطالعه یک دقیقه
پاما از نزدیک به یک قرن پیش پرچم دار خرید و فروش کفش در…
زمان مطالعه یک دقیقه
پاما از نزدیک به یک قرن پیش پرچم دار خرید و فروش کفش در…
زمان مطالعه یک دقیقه
پاما از نزدیک به یک قرن پیش پرچم دار خرید و فروش کفش در…
زمان مطالعه یک دقیقه
0