بنیاد توسعه فرهنگی شهرستان بانه
بر کسی پوشیده نیست که پیچیدگی جوامع از قبل تنوع و کثرت نهادهایی است که هر کدام به گونهای خاص زندگی انسان را تحت تأثیر خود قرار میدهند؛ نهادهایی مانند خانواده، اقتصاد، دین، مدرسه و رسانههای ارتباط جمعی که هرکدام محصول شرایط زمانی و مکانی خاص خود بوده و کارکرد جداگانهای با خود به همراه دارند. امروزه انسان دیگر نمیتواند قبیلهوار گوشهای برای خود محصور نماید و سر در گریبان خویش به زندگی انزواطلبانهی خود دوام بخشد. در شرایط کنونی به هر اندازه که جوامع به سمت پیچیدگی میروند، تشکل پذیری و نهادسازی وی نیز ملهم از همین پیچیدگیهاست.
در این میان، سرزمین ایران به مثابه کشوری با تنوع فرهنگی و قومی خویش دارای ویژگیها و تمایزات خاصی است که به تبع جغرافیای فرهنگی متکثر آن، لازم است نهادسازی و سازمان اجتماعی جامعه نیز منطبق بر زمینهها و پیشینههای فرهنگی مسقر در آن باشد. عصر کنونی با ورود تکنولوژی ارتباطات و رسانههای ارتباط جمعی، با خود الزامهایی به همراه دارد که لاجرم منجر به تغییر در ساخت و بافت نشانهها و دلالتهای فرهنگ بومی و محلی خواهد شد. بدون شک از نتایج و تبعات ارتباطات جدید، بروز و ظهور مسایل و مشکلات خاص فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که روبرو شدن با آنها و یافتن راه حلهای عقلایی، مستلزم نهادمندی و واردکردن عقل عموم مردم به درون تشکلهای جمعی است. از اینرو تعامل و سازش با این الزامات عصر جدید مستلزم بالابردن آگاهی و شعور جمعی در قالب نهادسازی و تشکل پذیری اجتماعی است. بر این مبنای نظری و عقلی، جا دارد که با تشکیل نهادهای مدنی مردم – نهاد نسبت به برخورد حکمت آمیز با مسایل موجود در جامعه وارد عمل شد.
بر این اساس ما جمعی از شهروندان شهرستان بانه بر آن شدیم که با تأسیس یک نهاد مدنی که به طور خاص رویکردی فرهنگی دارد، تلاش نماییم که مسایل و مشکلاتی را که گریبانگیر شهر و دیارمان شده است از صافی عقل جمعی عبور داده و با همت مسئولانه خویش در صدد حل آنها و ارائه راهکارهی لازم برآییم. لذا بر خود لازم دانستیم که در این برهه زمانی، ضمن احساس مسئولیت مدنی، سایر شهروندان و دلسوزان شهر اعم از صاحب نظران، دانشگاهیان، بازاریان، فرهنگیان، هنرمندان و سایر اقشار را نسبت به این مسئولیت حساس نموده منادی دعوت ایشان به مشارکت در ساخت جامعهای سالم و پویا باشیم.
با این مقدمه، بدین وسیله اعلام میداریم که جهت دستیابی به اهداف و برنامههای خویش که ذیلا به طور مبسوط از نظر خواهد گذشت، «بنیاد توسعه فرهنگی بانه» را تاسیس نموده تا به مثابه یک نهاد اجتماعی سازمان یافته به دنبال تحقق اهداف و ارائه راهکارهای لازم در جهت پیشبرد مناسبات و رفتارهای فرهنگی – مدنی در شهرستان بانه گام برداریم.
این سند که حاوی مرامنامه و اساسنامه «بنیاد توسعه فرهنگی بانه» است و دربردارنده بینش، اهداف، خط مشی و سمتگیری حقوقی است، بنا دارد تا با نگاه انسان دوستانه و نگرشی برگرفته از پیشینهی تاریخی و فرهنگی منطقه، ارزشهای جهانی، منطقهای و محلی را که مورد احترام همگانند فخیم شمرده و نقش شهروندی و مدنی خویش را مسئولانه ایفا نماید.
“بنیاد” بر این باور راسخ است که اگر متود و روشهای ماندگارتر و غنیتری برای توسعه ی اقتصاد محلی و مدیریت شهری موجود نباشد، میراث زیست محیطی نابهنجار و نا مطلوبی برای نسل های آتی بوجود خواهد ماند.
“بنیاد” درقالب سازمانی مردم نهاد در سال 1393 با هدف ايجاد بستری مطلوب جهت حضور نخبگان وکشف شايستگان گمنام به عرصه خدمت ،حمايت ازآنها ودر نتيجه، جريان يافتن گردش خدمت گزاری به مردم وتلاش براي ايجاد شهری آباد و تحقق رفاه مطلوب مردم قدرشناس این شهر وتحقيق و بررسي برروي مشكلات وتنگناهاي موجود و همچنین ارائه ی راهكار و پيشنهاد های كارشناسانه، دور هم گرد آمده و آن را پایه گذاری کرده اند.
اين بنیاد سازماني مردمي ست كه اساساَ تشکّلی غیر دولتی و مستقل بوده و به هيچ نهادوياتشكّل ديگري وابسته نيست.
اعضاي “بنیاد” از اقشارو طيف هاي گوناگون جامعه هستند، کلیه اعضا براساس صداقت، به آرمانهاي “بنیاد” اعتقاد راسخ داشته و به شکلی يكپارچه در فضايي كاملاَ غیر رسمی و صميمي به فعاليت مشغول می باشند.
شركت در کلیه ی فعاليت هاي “بنیاد” كاملاَ اختیاری بوده و اعضا تنها بر اساس ميزان علاقه و توانايي هاي شخصی خود درهرگروه و هر نوع فعالیتی مشاركت مي كنند.
وظیفه ی اداره ی “بنیاد” بر عهده ی هیات مدیرە و کمیتەهای آن می باشد . (هیات مدیرە مرکب از 3 نفر و تعداد 13 کمیته). هیاَت مدیرە از طریق انتخابات که باحضوراکثریت اعضا در مجمع عمومی تشکیل می شود، انتخاب شده و کلیه ی امور بنیاد زیر نظر مستقیم آنها انجام می شود.
نظری وجود ندارد! اولین نفر باشید.